Nalewka z bursztynu

22-09-2017

Rozdrobnione bursztyny wsypać do butelki i zalać 95% spirytusem, odstawić w ciemne miejsce. Po 10 dniach mikstura jest gotowa. Nie przecedzać. Bursztyn nie rozpuszcza się, wydziela natomiast mikroskopijne cząsteczki nadające nalewce piękny, złocisty kolor.

Bóle reumatyczne: codzienne nacieranie miejsc bolesnych.

Stany grypowe: w czasie choroby (przy gorączce) nacieramy nalewką klatkę piersiową 2 razy dziennie, jak również także spody stóp oraz miejsca pod kolanami.

Ból głowy, migrena - nacieramy nalewką środek czoła, dolne miejsca za uszami, skronie oraz przeguby rąk.

Zapalenie płuc, oskrzeli oraz silne przeziębienie - codziennie nacierać plecy i klatkę piersiową Kilka kropli nalewki wcieramy w nadgarstki, skronie, kark i środek stóp.